VYSVOBOZENÍ
viděl jsem tě hrát na koncertní křídlo
jako o život
konečně bez zábran
uprostřed svahů nesečených luk
tvé ruce energicky rozčesávaly klaviaturu
pod skloněnou šíjí
zmítány nezkrotnou a nikým nezkrocenou vášní
obraz mnou nikdy nevídaný
tak jsem tě nikdy nepoznal
nespoutaný náhle tryskající cit
který jsi v sobě vždycky tak dusívala
z obav – o co vlastně?
burácel rozevlátým krajem
a burcoval
slyšte!
tady jsem!
slyšte!
slyšte!
mě v tu chvíli pevně tiskla udivená radost
že ses konečně stala jen sama sebou
od všeho oproštěná
tak krásně jen pro sebe šťastná
vysvobozená hudbou
co druhé uchvacuje
aniž by se na ně musela ohlížet
jímal mě při tom zaskočený obdiv
skoro až mysticky objevný děs z možností nekonečna
byl jsem očarován
tvou krásou ještě větší než jsem si kdy vysnil
do níž se pohodlně vešlo i mé já
jako kdysi do tvého lůna nastávající matky
stala ses vichřicí nebojácných tónů
která kamsi nenávratně odnášela
mou ustaranou lítost i můj neuchopitelný stesk
a já od té chvíle vím
že je ti krásně bezstarostně tam
kde se o tebe nemusím už bát
vysvobozený
Praha, 22.11.2018
https://www.youtube.com/watch?v=6j-qf5790T8
žasnu, jsem v úžasu... mám slzy v očích... fíha, takové vnímání... jsem tak ráda, že tě mohu číst... :-)
připomínáš, zrcadlíš... děkuju
12.12.2018 20:32:31 | zelená víla
Ta úleva je jako třešinka na dortíku...:-)
22.11.2018 18:56:54 | básněnka
Pokusil jsem se zpracovat takový neobvykle sugestivní a barevně živý sen. Bylo to pro mě něco jako vzkaz "odtamtud", jenž mi opravdu přinesl zvláštní až osvobozující pocit úlevy - díky za Tvé vnímání :-)
23.11.2018 10:28:59 | Amonasr
.....moc krásně si ji uviděl...osvobozenou.....a skvěle si to podal
......citlivě a něžně.....jako milující syn.....Ji./úsměv/
22.11.2018 18:22:25 | jitoush
... je to skvělý zážitek ...
... a tobě patří dík ...
... za báseň ...
... za všímavost ...
... za laskavost ...
22.11.2018 13:23:01 | Marcella