SVĚT
pro někoho prkna
pro mne spíš boule znamenají svět
a jizva nad okem
srůsty v duši
či němý
o to však pálivější stesk
nechtěné odříkání
a lačné touhy protržená hráz
div jsem se neutopil
strach ze selhání
a selhání i samo
svět
z něhož se musíš nějak vylízat
a nevíš vlastně kam
svět jako zpětné ohlédnutí
a smích jímž se směju
že dřív neznal jsem co znám
a co je tak samozřejmé teď
svět
kam kupodivu patřím
i když nejspíš si mě splet
s někým kým nikdy nebudu
svět
v němž za leccos se stydím
nechci mu ale dělat ostudu
svět
v němž já jsem já
a on je zase on
svět fackovací panák
i svět fanfarón
svět zjevný i plný hlavolamů
z té směsi jsem i já
svět záhadný jak hrom
jindy zas tak důvěrně mi blízký
svět co stejně jako štve mě – tak mě dojímá
Praha, 29.12.18
https://www.youtube.com/watch?v=Z-6eHaC4RTQ
Nojo svět v mnoha jeho proměnách a jo vím co to znamená
30.12.2018 23:26:26 | xoxoxo
několikrát jsem se k ní vrátila ... nalezla vítězné .... že nás objímá ... tak ať pořádně tiskne ... něžně ... prosila bych .... ÚSMĚV... z.
30.12.2018 21:28:38 | zdenka
.....ano...svět s tou svojí přivrácenou a odvrácenou stranou,kdy
jsem si vědoma,kolik toho je přede mnou skryto a to je nejspíše dobře,
protože ne na všechno je člověk v tom bytí tady a teď zrovna připraven...
......rozumím Ti......Ji./úsměv/
30.12.2018 17:31:00 | jitoush
jo, s Penkem jsme se dělili o "mojí" dívenku...
30.12.2018 16:07:24 | analfagot
Jako mé myšlenky, co se mi honí hlavou, ve chvíli kdy zrovna někde kloužu v blátě. :-D :-)
30.12.2018 13:43:35 | Kubíno