strhnu závoj a vnesu světlo
tmám
aby nechvěly se úzkostí
vždyť díky nim
vydává se člověk na cesty
sluncem se stávat
láskyplnými paprsky
tesat do mramoru
tesat
otisky
kámen hladit
něžně sfouknout
prach
v úctě uklonit se všemu
co skryto
bylo v tmách