Den kdy se tvořily dějiny se zatloukl do kůže
a sklízí se ze rtů tvé jméno
vyvěsils nad sebe definici bezpečné blízkosti
otevřel ses jako útulek pro zbloudilé
když jsem tam byla naposledy…
pamatuju si to jako včera
všechny ti muži a ženy s jazyky prokouslými mlčením
to věděli dřív než já
člověka ze sebe nevykloubíš
aniž bys ublížil.
někdy je třeba poorat staré brázdy,aby se prokypřilo to shnilé a ztvrdnuté...
proč blízkost bolí,protože jsme zapomněli,že když jsme vcházeli poprvé,tiše jsme našlapovali...nyní bereme vše samozřejmě a tak dupeme,což v křehkých síních vede ke střepem...
17.04.2019 21:35:13 | Danger
nejvíc ublížíš sobě při hledání... i těm kolem, těm to vysvělíš, sám sobě vždy těžko... :-)
22.02.2019 23:42:27 | zelená víla