BEZ ZÁRUK
němý zpěv díkůvzdání
v hlíně dávno rozpuštěných listů ořešáku
jenž už před lety dovršil majestátní stráž
svého rozložitého bytí
prošeptává v notových linkách paměti mé krve
dozvuky odkazů proměn času
slunce je víc než jen kronikářem
tajemství každé pídě země
hvězdy pak pečetěmi nocí
co zamykají souboje o přežití
o lásku ve střípcích bezbřehosti forem
o každou příští vteřinu
v prosebných pulsech zrodu a zanikání
jinovatky přikrývají svrbící jizvy zapomnění
konejší chladivým fáčem ještě před úsvitem
než se poté milosrdně vstřebá
mezi kameny v hlíně všelijak roztroušené
v propletenci smrti s tancem rašení
každé zrození popírá sebou smrt
a přitom tu příští v sobě nese
mezi ostatní vyvržence
z osudí náhod a spontánních zřetězení
čím vším tak voní i vzbuzuje bezděčný strach
nutkavá žízeň po sdílení
každý okamžik může být vždy jen jednou
naposledy i poprvé
průsečík předem bez záruk a bez jistoty
bez rizik života není
Slezsko, 23.2.2019
https://www.youtube.com/watch?v=AEVG_HIr-zI
...v důvěře......smět spočinout.....co v srdci nevzklíčí...to není..
......Ji.
24.02.2019 20:13:53 | jitoush
AMONE MŮJ - KLANÍM SE TI * :-D* ST*-mám rázem prozářenu pošmournou, mou neoblíbenou neděĺu*******:-)*
24.02.2019 12:09:00 | Frr
Jak od mistra..Nu, slezská kvalita !
23.02.2019 22:49:23 | Nu