nevkládej do úst slova
jen dech
nech znít
to nebeská mana
pošetilých
bláznů
bez doteku
hladí po skráních
až kdesi uvnitř rozechvívá
voda živá
pramen neutuchající
vyvěrá až kamsi mimo nás
nezná prostor ani čas
bezbřeze se vylévá
a znovu vrací
v nás
v dotecích pak konejšivá
konejšivá
voda živá
jen neulpívat
ve svobodě znovu
ponechat ji odejít
pro vší ten klid
jehož svět ti nedá
beze slova vyšumělá
otisk v tobě zanechává
šelest srdce
zná jej
zná
známku na obálce
pečeť
ve dví rozlomená