Láska, třeba platonická
probudila múzu moji
v šestnácti tak romantická
dlouho při mně věrně stojí
nenechá mě na pokoji
Když je zle a nebo krásně
přiměje mě psáti básně
já ji za to děkuji
docela ji miluji
i když šeptá koninu
vždycky ji to prominu
Povídá-li třesky plesky
bývá mi s ní přesto hezky
pomůže mi ze smutnění
špatný den na dobrý mění
též to jistě znáte
svoji múzu máte
(Promiňte mou dlouhou řeč
múzu asi vzala křeč )
Vtipná, milá, výstižná,
snad mi můza taky dá. :-)
20.04.2019 22:55:44 | Tomáš Martínek 1982