Anotace: ...
Něco v tobě je jako zahrada
ve věčném spánku
a přece tak živá
a těkavá
jako
rtuť
Něco v tobě Teď neumím to přesně popsat
je mi blízké jako ta nejkrásnější místa
na Zemi kam si nemůžeme dovolit
vzlétnout z našich platů
Můžeme však
snít
Nikdo by neměl totiž mít právo
krást nám naše sny
nebo je pošlapat
jako květy
v tvé
zahradě
Můžeš se zdát tajemná
zamřížovaná za vábivou maskou
líčidel
A bude to jako láska kvůli které
nemůžeš vzrušením dýchat a spát
Tak se cítí tvá alabastrová pleť když
skrýváš pravou tvář pod nánosy faktoru X
A bude to jako tehdy První polibek na autobusáku
Srdce bijící na infarkt myokardu Pár veršů do ticha
a déšť kličkující mezi provazy slunečního svitu a korun
létem unavených Kaštanů
Bude to jako vyznání které se špatně čte i po letech
z rozmáčenýho notýsku který měl ambice stát se zpovědnicí tvé
prokřehlé duše
Vím zas tě budu přemlouvat že jsi krásná zadarmo
Že jsi krásná protože jsi Bez všech atributů které sis přečetla
v časopisech Bez všech těch anorektických předimenzovaných
šablon rádobykrásy I s jedním okem Maďarskými předky
a litevským tátou co narukoval k Hitlerovi
I když tě nazývám zahradou
a jsi spíš solitér
strom s kořeny v čase
a mé zjizvené duši
Byl jsi
Byl
mou zahradou
kde jsem se mohla vyplakat
Zatímco nyní
pláču leda tak do kapesníku
z nálezů a ztrát
To je nádherné jako urozené kvítí :-)
09.03.2019 14:30:01 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA