Namaluj obraz života
Štětcem, ať maluje duše tvá
Barevnou paletou vymaluj
Životem, by kypěl obraz tvůj
Ruku tvou múza povede
Nebude krásnější na světě
Do svého obrazu nahlédni
Nebudeš-li vědět jak dál žít
Najdeš v něm náruč matčinu
Schová tě v nepřízni osudu
Odplaví smutky, radost dá
Jako dítko tě pohoupá
Ulehneš pod strom života
V koruně dlí tvoje rodina
Kořeny do země zapuštěné
Předají ti síly rodové
Slunce tam svítí, sílu dá ti
Zvednout svou hlavu na pouti
Paprsky osvítí srdce tvé
Láska jím zase pronikne
Tvá hvězda na nebi zářící
Udává kurs tvé navigaci
Provází tě na cestě životem
Nejsi tu nikdy samoten
Miluji právě tento styl básní... Je mi tak blízký..
20.03.2019 14:33:44 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA