dík za kritiku. jsem za ni rád.
je to můj styl volný verš, rozbíhavé myšlenky sem tam hezký obrat. mě se ten šmrnc líbí...v životě jsem ho snad nepoužil. a zároveň tuším, že jsou to trochu splácaniny, záleží čím člověk prochází...ale moc se mi líbí. když to lidé hodnotí...nejlépe hezky. zkusím si to víc zasloužit.díky za vaše pohledy
06.05.2019 16:22:34 | Razer
na 4.řádku je jedno slovo tak nadbytečné že se skoro červená, "co má šmrnc" poněkud nepovedené, "motor" taktéž, "slabiky ať třeba kvetou" naopak vyšlo. Nebo "za oponou života" - to je tvůj vlastní nápad? A myslíš to opravdu jako "levných krás"? To by byla paráda, jen to tam ještě napsat.
"nech vše plavat?" s tím otazníkem nejasné. A zřejmě "nikoho" plakat nebo lépe "jak někdo pláče". Také název je jinde, básnička míří na podstatu básnění, je to jakési vyznání, to by bylo vhodné pojmenovat, shrnout v názvu, nejde jen o "jas".
---
Jinak je básnička určitě mnohem lepší než předchozí polovičaté počiny. Ještě to zkus projít a všechna ta místa, kdy si básník jaksi nevěří má-li to dělat či ne - tak jim pomož pozitivně na svět. A připomínám DOOPRAVDY s laťkou nad osobním rekordem, téma je krásné, jinak to skočit nejde než po hlavě z duše naplno.
06.05.2019 13:10:16 | Karel Koryntka
nech mě na různé téma
makat
nechci už vidět
někoho plakat - tohle je hodně špatný rým, je poznat, že je to jen rým pro rým. Závěr je ohromný kýč.
06.05.2019 12:02:49 | tall&curly