BRNĚNÍ
autismem vlastních slov
bráníš se atakům okolního světa
na podstatu své identity
ze slov si stavíš obranný val
za nějž už nic nepronikne
dokonce ani ty sám ne
aby ses nemohl smrtelně zranit
při hledání sebe sama
proniknout k nahému jádru je zhola nemožné
žádné takové není
bez možnosti ochrany nemělo by cit
a tudíž ani duši
kterou by první nahý dotek okamžitě sežehl
duše bez brnění
byla by jako rak bez krunýře
mrtvé bezvýznamné nic
potrava nekrofilům
ohmatáváš každý prostor vytrvale slovy
vytyčuješ si jimi své území
v němž hledáš bezpečí uvnitř proměnlivých hranic
tykadly slov zkoumáš kam až se dá zajít
a také kam nikoho nikdy nevpustíš
ani za nic
Praha, 28.5.2019
https://www.youtube.com/watch?v=MmdHRTAhOig
..jen to brnění by mělo být tak akorát...všemi směry....ani ne nedobytné,ale
ani úplně propustné......zlatá střední cesta,tak akorát vyvažovat,
to je občas nad síly....Ji./úsměv/
28.05.2019 20:37:17 | jitoush
Raději mlčím u tykadel travin...
28.05.2019 10:26:58 | básněnka
Mám rád i Tvé mlčení mezi řádky, citlivé i na ten nejjemnější dotyk :-)
28.05.2019 10:35:06 | Amonasr
Velmi výstižné...Máš můj obdiv.
28.05.2019 10:04:19 | Milena