BOLEST A VDĚK
dostal jsem balíček dopisů
mých vlastních
psaných před víc než třiceti lety
mému nejlepšímu kamarádu
když bojoval s rakovinou
nevyhrál
a já tak prohrál s ním
s bolestí z nejsilnějších
čtu si ty dopisy
a objevuju v nich sám sebe
tak
jak jsem se už v mnohém zapomněl
jak zvláštní je to pocit
vnímat se téměř cizíma očima
v návratech do zákrut spojitě plynoucího času
nic nelze vrátit zpět
jen svoboda myšlenek je zázračně nespoutaná
když unáší mě napříč existencí světů
bolest se tiše přetavila v pokorně osudový vděk
za ten závratně bezhraničný let
za každou reinkarnovanou větu
Praha, 5.6.2019
https://www.youtube.com/watch?v=-tPcc1ftj8E
Člověka až časem rozkolísá ten odesilatel... ze sebe samého. Lepí stále ostré střepy vzpomínek.
Ale stejně je nejhorší ten čas neodeslaných dopisů.
Empatické obálkové verše bez známky s polepem. To je tak, když člověk ve stesku polkne i hořkou slinu.
05.06.2019 22:37:15 | šerý
......z doby,kdy jsem byla trempíř a "skaut"mám své cestovní deníky,
kam jsem zapisovala ty naše cesty,ale i myšlenky.....je to zajímavá
sonda do sebe sama,člověk může zjistit,zda se "vyvinul",objeví se
obrazy jiných i sebe sama......vnitřní zákoutí...
05.06.2019 18:41:01 | jitoush
Já si nic takového nikdy nevedl - jako bych právě objevil kus takového deníku, o němž jsem ani netušil, že jsem ho vůbec psal... :-)
05.06.2019 21:34:05 | Amonasr
Osud je ( někdy) hrozně nespravedlivý, zkráceně k...
05.06.2019 17:55:36 | SOBEC
Jj, v životě lidském je možné se nadíti čehokoliv, snad právě kromě spravedlnosti. Ta je doma jen v pohádkách... ;-)
05.06.2019 21:30:54 | Amonasr