to obustranné čekání na něco
je sice zbabělé
ale my dva
to už jinak neumíme
a dál budeme za sebou vláčet
hranou spokojenost
kde prohráváme už několik let
-
žijeme v odrazu světla
letmých dotyků
mlčících ryb
Jako kdyby básník chtěl uspokojit obě poloviny sálu: ty kdo mají rádi jasno, a ty kdo touží slyšet báseň. Mě uspokojila ta první. Pak když dámy tleskají tomu pod čarou, já pískám.
Malinko drhne ukazování (to-to-tu) a dvoje "už" a "na něco" a "kde", všechno je to dobře, ale dohromady moc přídavků. Název je výborný.
09.06.2019 12:50:36 | Karel Koryntka
Čekání na něco, tak to je v partnerství výstižné. Báseň do středu života - trefné.
08.06.2019 20:38:13 | šerý