možná, že něčí dobrota
je jen morální nátěr a pokrytectví
ale pořád je to lepší
než vypustit tu zlou bestii
která je uvnitř
je to vlastně vítězství
najít uprostřed bitvy pokoj
a zůstat člověkem
Já tyhle tanečky neovládám, mám raději zvířata.
15.06.2019 20:52:35 | Philogyny
Ano o "pochopení k bližnímu" ses snažil objevně a záslužně, to se povedlo pěkně.
Ještě to celé přesněji nazvat, třeba ti název dojde později (je to možné? přemýšlíš o svém díle i po jeho "literizaci"? snad ano, představuji si že ano..)
15.06.2019 08:05:59 | Karel Koryntka
Douška se mi tentokrát velmi líbí, oslovuje bych řekl. Jen cítím že není přesně nazvaná. Nátěr a pokrytectví, které eticky originálním způsobem oceňujeme, to ještě není "pokoj". Natož "najít pokoj" (název jak od vlnky, u ní název ale většinou sedí, zde ne). Pracuj ještě, básníku nebuď líný. Hledej co jsi našel, nazvi lépe co vidíš. Najít název - ne najít pokoj.
15.06.2019 07:20:07 | Karel Koryntka
Já vím, že věčný klid a pokoj je jen v Bohu.
Byla to snaha najít pochopení k bliżnímu
v jeho lidské slabosti
a praktičnosti
najít cestu z vnitřního konfliktu
15.06.2019 07:54:42 | Yry