červené jablko se slovy zubů
tluču na bubínek ostošest
jako bych byl němý
slečny mi do zad buší
alarm posledního soudu
klukovské hračky se pořád vracejí
všechna ta poslání
i úsměv se může zprotivit
hádají se o Krista
jak o masovou konzervu
v zákopu
než začnou vybuchovat šrapnely
kolik je skutečně bohů?
co když je jen jeden?
k čemu pak ta všemožná náboženství?
ty stehy na lidství
Závidím?...všem, kteří se tváří, že ví..
11.09.2019 23:49:02 | Milena
Těžko uchopitelná myšlenka... A přitom tak pravdivá..
11.09.2019 23:46:31 | Milena
Výborné!
Bůh nepotřebuje náboženství. Je jeden ...ve Vesmíru...Daleko...V našich duších hluboko....Jen lidé, hádající se o Krista se rvou o Pravdu, kterou nevidí, ale chtějí ji vlastnit.
11.09.2019 20:13:15 | Teta Vodnářová
Bůh se okolo nás rozprostřel. A my mu trháme vnitřnosti a cucháme vlasy když se nad zrcadlem moře zeleň rozčesal.
Máš to dnes kratší a do pěkna, Jorte.
11.09.2019 19:08:57 | šerý