Když zuří válka,
umře něco v každém z nás.
Ti nahoře nevědí, že boj je víc než vlajka,
že je to smrt, křích a strach.
Někdo tvrdí, že je lepší než mír,
že se každý chce rvát a bojovat.
Pocit slávy se do něj snad vryl.
Hlupákovi není radno vzdorovat.
Kdo myslí, že je správné cizý zabíjet a své zachraňovat?
Kdo si myslí, že jen jedni v právu jsou?
Ti kdo by chtěli sami panovat.
Ti kdo mají jen pýchu svou.
Kdyby jen věděli, co jim není zjevné,
že pro jiné nejsou nic
a nepřátelé myslí stejně,
snad klidu by bylo víc.