~~~~~~
Svítá,
noc je u konce
tak sfoukni svíčku
stejně vosk pláče
ten po ní stékal
cestu si hledal
po svícnu z porcelánu
od půlnoci až k ránu.
Pak ze svícnu
slzy svíčky
na empírový stolek
stečou.
Proč asi svíčky pláčou?
Pro ten její smutek
pro ten její žal
proto její slzy
i slzy těch svíček
ten žal a smutek
pod voskem pohřbily.
A chvíli po svítání
už sama není
žalu i smutku dala vale
a tak to bude stále.
Lásku má
a taky milování.
~~~~~~~