Anotace: Nepovažuji se sice za starého, ale...nějak na mě prostě přišlo toto téma. Nešetřete mě kritikou :)
Moudrý stařec, chodíval po světě
nehonil se však po každé metě.
Chodil, protože věřil v cíl.
Měl tak už v nohách mnoho mil,
jež jej nezajímaly a šel dál, dál.
Šel dál, protože nesnesl že by stál.
A při chůzi vzpomínal,
kde už byl, co už již znal,
koho kdy a jak potkal,
kde se kdo kal, kde pokal.
A on šel dále, stálý, a přec proměnný,
viděl, slyšel věci mnohdy neznámý
jeho náhled zprvu prázdný,
byl náhle zcela úplný.
Zrak již neměl a ani nebylo potřeba
provázela jej jeho stará moudrá slova.
Nemluvil, na druhé, mluvil jim do duše.
Jak dalece je nutná shoda samohlásek na konci? Když to není rým a je to bez shody rytmu, tak bych se do toho nenutil. Sorry.
03.05.2020 18:55:38 | RIMIDALV
Jako celek mě se líbí ten nápad, každý píše, jak cítí a má jiný způsob. Takže já vlastně neposoudím, ale tip dám. To téma se mi líbí. ;-)
20.02.2020 23:21:28 | jenommarie