Anotace: Dnes důležité hnízdiště ptáků
Každýho rána ten racek hravá
Na hubičku zkřípavýho hoboje,
Spánkem hlubším, než moří dno
Spí muži, spí lodě, spí oboje.
Jen jeden vzhůru, jen jeden poslední
Svíravá žízeň, nenajde pokoje:
„Já jsem ten hlupák, co Zemi obeplul
Jen abych na začátku zase spočinul
Rackové skřípaj, nemaj noty sepsaný
Ty hoboje jsou jen ze lží tepaný
Chtěl jsem prachy a slávu, chtěl jsem svět
Teď už mi zbejvá jen pár posledních vět
Odkdy je snění jen pouhé rouhání
Mám poslední rum a Ostrov zklamání.“
Loď na obzoru ho jen marně dohání,
Má jen poslední rum a Ostrov zklamání
....pár akordů a byla by z toho takováta správná traperská o prošvihnutým
životě...................Ji.
23.02.2020 09:23:25 | jitoush