~~~*~~~
Slyšte,slyšte
z jedné louky zprávy
dnes cvrčkové si domek staví
velký,krásný prý na klíč
anebo snad petrklíč?
Jeden,
ten nese jehličí
druhý chloupek asi veverčí
jiný vláčí ždibek mechu
ten se hodí i na jednu střechu.
I další cvrček něco nese
asi to,co našel v lese
jedno chmýří z pampelišky
lupínek ze suché šišky
javorový lísteček
a ze žaludu klobouček.
Našla se dvě ptačí pírka
a jedna ohořelá sirka
cvrčkové...vždyť to už stačí
no nazdar,schází komín,čas nás tlačí.
Ještě z květu plané růže
malý bazén ten zde být může
tam v kapce ranní rosičky
si cvrčci myjí nožičky.
A místo kolaudace co asi?
Zahrají si na basy.
~~~~~~~~
Co všechno je to neSTojí práce,
tahleta cvrččí kolaudace.
Moc hezky živo na té louce.
Každý si pomáhá i v době práce.
Cvrčci se mají Květka to ví,
Zprávy z louky nám připraví. :-) :-)
27.02.2020 22:14:41 | jenommarie