Češi šijou do sebe,
Rádi hrabou pro sebe,
Brblají a nadávají,
Občas se i udávají.
Nemají vize,
Bojí se krize,
Já já - to je jediné,
Dělaj chyby. Aby ne.
Je to tak.
Jenže pak:
Ve složitý době,
Probudí se - Národ sobě.
Pečují a pomáhají,
Nebrblají,
Sílu mají,
Jak to, že to jindy tají?
Aby ne.
Češi šijou -
Pro jiné.