Svět vzniká každé ráno znova
Svět vzniká každé ráno znova
a cíchy rvou se z kolíků
když čas - ten žebrák bez domova
jí měsíc místo rohlíku
Pak hory hladí hebkou dlaní
a češe trávu horských plání
a ranní rosou klopýtá
když moře už jsou dopita
Svět zemře každý večer znova
rve z kostí lidské obleky
lesk oblohy si v očích schová
a pak je zavře navěky
Pak hory sžíhá dechem saní
(jdou ranní krví nožky laní)
a vědom si svých úmyslů
se den co den ptá po smyslu
Přečteno 355x
Tipy 30
Poslední tipující: lawenderr, Akrij8, Ollie, Emily Říhová, Vivien, Frr, mkinka, Majda, vojtěška, R.K., ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)