rituál
není co vynášet
jen šeptat třtinám
jak snadné je obejít rybník
a skálu kdysi nazvanou smrtka,
se sněženkami v očích
byl teprve únor
na břehu ledňáček ulovil duhu
a v dálce popel volavky
prosvítilo mléčné slunce
to podstatné znovu propojovaly
vyhloubené skalní průrvy
přesto něco zůstalo na půli cesty
jakoby bylo možné se sem vracet