PŘÁNÍ
kolik přání vstupuje ti do života
ne nevstupuje
to je život sám
který se jenom ne vždy naplní (až na výjimky)
tvé rozdvojené já
které se jako klíště drží reality
a zároveň se ji snaží ve snech nadnášet
brání ti plazit se pouze při zemi
přání
z nichž mnohá už ani nevnímáš
aby tě svou troufalostí naopak nesrážela
se jako parazit vykrmují tvými limity
které se bojíš sám sobě přiznat
nechceš-li přijít o naděje
jež tvému bytí dávají vyšší smysl
vyšší
než je jen prostá existence
přání jsou vzpruhou i pro milence
zároveň ale jejich vratkým mostem
který se může zřítit do hlubin přetížením
a strhnout je do nich s sebou
přání raší jak pupeny na stoncích života
třesouce se strachem
aby je nespálil příští mráz
jsou signálem lpění na všem co je ti drahé
pro každý den příští
s nimi se nadechuješ snáz
Praha, 8.5.2020
https://www.youtube.com/watch?v=Y7jIX1Y94qk
Moc krásná a přeji si, aby jsme si takhle mohly krásně hodně dlouho číst a dělat radost v každém dni. ;-) "ST"
08.05.2020 17:02:12 | jenommarie
Kéž se nám všem vzájemně plní... ;-)
09.05.2020 16:12:42 | Amonasr
Já mám sice hodně přání, ale to nej je být zdravá...a ostatní šup koukejte se plnit ...
08.05.2020 16:31:50 | básněnka
"přání raší jak pupeny na stoncích života
třesouce se strachem
aby je nespálil příští mráz"
Jo, je to tak a nebude jinak. Ještě že je stále co si přát, a někdy se dá splnit, i svým milovaným...
Pěkně napsané.
08.05.2020 15:03:23 | Kapka