Štěstí
Anotace: Někdy si pro štěstí musíme doslova doletět.
Štěstí nespadne jen tak z nebe
Nepotká mě,ani tebe
Musíme letět mu naproti
Skrz bouři, jako piloti
Dosažení správných výšek, zkracuje jeho dosah
Není cesty zpět a prostor pro strach
Bouře přitom nabírá na své síle
V letové trase,chce zabránit kýženého cíle
Klapky nastavené pro průlet skrz
Nezabrání pocitu,jako chtít v jednom dobít tvrz
Zatnutí zubů a výkon plný
Průlet,bude dlouhý a tvrdý ...
.... Průlet ....
... Letadlo poškozené,vyhráno stále není
Ráz ve tmu,se proměnilo světlo denní
Let naslepo,štěstí přitom někde kolem
Temnota nás nutí,dát mu navždy sbohem
Konečně však vyzařuje ze tmy a nabízí svou dlaň
Blízkost dává pocitu,téměř dosáhnouti naň
Plán chopit se ho i za cenu ran
Však do motorů,zas vlétlo hejno vran
Po tváři stékají slzy,pot a krev
S pocitem,že rozerve nás vnitřní řev
Jako by sama naděje,propíchla v srdce hrot
Ze zbylých sil,snaha stroj uvést opět v chod
Právě ona snaha,přivolává štěstí
Pozvolna tmou,si cestu k nám klestí
V tu ránu motory nabraly nových sil
Přes všechny ty překážky,byl dosažený cíl
Trnitá cesta ke štěstí,konečně pokořená
Ve světlo,tma opět přetvořená
Bouře se rozplynula v okolním prostředí
Navždy zaniklá,zní ze všech předpovědí
Zbitý jako pes,ale s úsměvem ve tváři
Do okolí z letounu,teď štěstí září
Dlouhý let,pokračuje pozvolným klesáním
Zakončený lehkým,elegantním přistáním
Konečně se štěstím,životem jít dál
To snaha způsobila,že stal se z pěšce král
Let za štěstím,je plný zrádných cest
Nečekej, že k němu doletíš hned dnes
Přečteno 275x
Tipy 5
Poslední tipující: Majda, Emily Říhová, jenommarie
Komentáře (9)
Komentujících (5)