otoč mořem
sešeří se /korálově v útes/
na palubě jménem zítřek
občas zvracím solné květy
nejsem to já
nejsi to ty
snad je to jen svědek němý
co uvízne v mřížích řeči
od svítání; do setmění
--
v těch přestávkách
jsme si vlkem
nekonečnou vlastní smečkou
co protoulá město stěží; s čekáním až
vodě v kruzích ztichne světlo
peří v tlamě
sněží anděl
jenže zatím někde v žilách; mlha rychle dýchla na sklo
za ním věrně, slepě.. němě
stin stopuje mě
s ním; se vracím
do starých stání
ve tmě
hlava je těžítko - obrátíš, zatřeseš … a sněží :D Poezie je v hlavě, třeseš, třeseš … slova slova slova. Jen tohle nejsou Vánoce.
:)
peří v tlamě
sněží anděl
05.11.2020 11:26:35 | lawenderr