Když taje
když se roztéká
bílá krása hor
Plynou údolími
proudy kalných myšlenek
často zlostně rozrazí
brány neopatrného stavení
které sestoupilo moc nízko
Ve zmatku a osamění
jsou lifrovány pryč
na nepřipravených březích
se na poslední chvíli
snaží sbalit
co se dá
S těmi pár věcmi
si pak do zblbnutí
hrají na hladině
i v burácení jezů
jako lední medvědi
V klidném usebrání
dolního toku
se rozhodnou
vše asketicky ponechat
na krajích meandrů
Mávnou nad tím vlnou
a v přepadlé náladě
že už je všechno za nimi
se postaví do řady
pro vpuštění do moře