Perly
Sedíš uprostřed místnosti a přemýšlíš nad svým osudem.
Nevnímáš a hledíš jen z okna ven.
Cítíš chlad dopadající na Tvé jemné ruce.
A kladeš si otázku, ,,co se to děje zase?''
Oči Tvé získávají barvu moře a Ty, když se na sebe podíváš do zrcadla, říkáš nechápavě ,,kam se poděla ta pravda?''
Nevnímáš své tělo, sedíš jen nehybně a necháváš se vtáhnout do železné sítě.
Bolest a únava Tvým tělem prochází a Ty hledáš dál své sny někde v dáli.
Nevidíš nic, jen matně vzpomínáš na předešlé dny.
Hlava Tvá je jako kámen, který je uprostřed řeky.
Ten pocit, je jako zraněný pták klesající k zemi.
Nohy Tvé halí těžká látka. A ty ptáš se neustále ,,odkud se jen vzala?''
A v ruce levé, nacházíš perly drahocené.
Dáváš si je kolem krku a přemýšlíš o svém opravdovém věku.
Hlavou svou otáčíš a jen jediného společníka v místnosti nyní nacházíš.
Společnost Ti dělá Tvé drahocené zvíře, skrývající se ve své díře.
Zalezlé, zpod svého úkrytu, Tě pozoruje v němém údivu.
Jeho oči černé jako skleněné korálky, se odráží dál do nepopsané dálky.
Plamínky světel se v nich blýskají a Tebe z přemýšlení odtrhávají.
Kdosi u dveří Tvých nyní zazvoní a Ty se probouzíš ze svého krátkého snění...
Bylo to krásné zamyšlení.
Komentáře (2)
Komentujících (2)