Tvé dlaně se potí, květino
Když na křižovatce zabočím vpřed
A přes pouště traviny
Zamířím jen pro jednou
Do žlutočerné mlhy
A zametu tak po nás stopy
Co stejně časem vyhasnou
Za sluncem se otáčíš pro energii
Kyselé slzy smáčí tvůj květ
S červeným kloboukem na temeni
I dnes ho nosíš vznešeně
V tvých očích se odráží nedopitý čaj a špinavé nádobí
Co za sebou jsme zanechali
A tvé dlaně se potí
Mé pevně drží volantu
Aby od cesty neopustily
Za sluncem se otáčím pro energii
Prázdný, nemohu jet
Stébla trávy prorůstají koly
Ta štiplavá bolest ve šlachách
Tiskneš si předloktí
A čekáš, až ustane
Potichu, jako by ses styděla, vzlykáš
A tvé dlaně se potí
Cítím tvůj strach, mlha nás polyká
Černožluté jizvy v tvé tváři
Mizí v mlhové záři
Dupu na plyn, ale ten nezabírá
Za sluncem se otáčím pro vysvětlení
Není však než vzpomínky
Prolhaný hlas naděje
Není se čeho bát
Shlížím a hledám nás
Tam, kde stál můj vůz
Je teď propast křičící prázdné slova utěšení
Tvé dlaně se potí
Nic jiného nevidím
Neslyším
Vlhkým smutkem hladíš mě po tváři
Myšlenky mě opouští
Zaklapnu počítač a jdu spát