znám most
jak se propíše do rána
rovnicí dvěma
zcela neznámou
-- den jako stvořený pro loupání zazimovaných slov
pro zhasínání krmítek šera
pro němé hrnky tmy zapomenuté na plotě
pro nahořklé kameny v břiše spavých rostlin
myslím na dno
a na mech
jak obrůstá slunce --
znám světy loňských konců
zásvětí na dně pramice
když přikládám ruce skleníkům zahrady
na prasklou paměť pro čich stesku
--
když hladím hroty
tvým směrem po ježcích
sen přesto zdá se i válce věčně na dotek
přivíráš několikrát oči
znamením tenkého kraje lásky
šelem
nebo baletek
Jinde. Dál. Poezie do knih, které by četli lidé při svíčce, když unaveni po dlouhém dni najdou cestu domů, obejmou rodinu a mají čas chvilku snít. Díky.
30.11.2020 03:45:28 | Now