Jsem vítr.
Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020 - 2021.
Jsem vítr
a hojím rány,
i ty, co bují.
Jsem i hnisem
duše Tvojí.
Jsem zášť i
vypnutý počítač.
Ptáš se?
Proč i nač?
A dokud mé srdce bude tlouct,
prodýchám každý kout.
A z lůna matky Země
vydupám vodopád.
Bude bujet a sílu hnát.
Člověk nadává na zítřky,
i když je má rád.
Slova hází do povětří
a prach se vrací a zavětří.
Bože, člověče, měj se už rád.
Život občas prapodivný automat.
Tlačítka mají eror.
A život občas horor.
A ve tmě nejtemnější,
najdi světlo nejvřelejší.
Bože, slyš slova má.
Jsi originál.
Mysli na to,
že každý máme v sobě uvnitř zlato.
Každý má v sobě uvnitř zlato.
Mysli na to!
Ať moje báseň není zbytečná
a nejsou to jen slova netečná.
Možná má báseň mluví příliš.
Možná jsem trochu příliv i odliv.
Slovo je lék. Žádná lež. To mi věř!
Přečteno 150x
Tipy 16
Poslední tipující: Emily Říhová, Dejvis, Marcella, Vivien, Donne, Amonasr, šerý, Z nitra, Květka Š., Psavec, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)