vzpomenu
bylo mi šest
a hrál jsem se správcem chaty
šachy
seděli jsme u stolu
my dva
a okolo nás stáli nějací lidé
on tenkrát kouřil
soustředil jsem se na hru
a moc si přál jej porazit
správce se zamyslel
dlouze potáhl
a v tom tichu
cigareta jemně zasyčela
žár uhlíku
si pomalu vzal
kus papírku s nápisem Sparta
místností se linul šedý kouř
a já jsem tím byl fascinován
on potom odklepl kus popela
o hranu popelníku
posunul po šachovnici figuru koně
a dal
mi
mat...
někdy
když zaklapnu zapalovač
a vyfouknu dým
tak si na ten okamžik vzpomenu...
Přečteno 279x
Tipy 28
Poslední tipující: zelená víla, Pittoresque, Iva Husárková, Emily Říhová, kudlankaW, Sarra, P.Balam, enigman, jitoush, jenommarie, ...
Komentáře (9)
Komentujících (8)