Vincent
Vincent mořil své slunečnice,
záplavou citronových odlitků,
kde si řikali jedlíci brambor,
jak úmorné a přitom ryzí,
je takto vidět neviděné.
Práce na poli štrikovala saze,
háček na háček přichytával klasy,
a proslunění po žárovkách,
vysvětilo úrody vlažné.
Havrani slétavali,
nad paletou hroznových zdarů,
darem smyčcových kompozic,
komorního proříznutí,
prorockého intelektu.
Gogh a jeho vlastní internodium,
přerostlo i zarostlo
cypřišem výzvědných souhvězdí,
vymítané medvědice,
z cest vypálených arén.
Dobrodinec uchem jehly,
v šílenství astronoma,
zatloukl hřebíky červotočů,
a přetáhle vytažených klopotů,
v průsmycích střevních mikroflór.
Po zeleních zjevného totemu,
vykopal poklad svých zahloubení,
a titěrně se zaklesal.
S láskou k dávným praotcům,
boskajících vraníků,
předimenzoval pasty zdlátění,
hajů křesajících olivovníků,
po harmoniích siluet,
papá,
lyrou vázaného tepátka.
Střelcem vyplašil letky,
a letem přistanul k fajfce,
s dýmem hrajících akvabel.
Přečteno 151x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Emily Říhová, enigman, horečka., Isla, Psavec, Vivien, jenommarie
Komentáře (8)
Komentujících (5)