~~~~~~
Veverka
v kožíšku rezavém
má v tlapce z lísky větvičku
na krku korále z jeřabin
šaty si vylouskne z oříšku.
Třetí v té přehlídce módní
je naše Rusalka roztomilá
šaty ji ušil hastrman na vrbě
z vodních řas,ta se nelíbila.
Moment,ještě chvíli počkáme
až pak ta přehlídka skončí,
hele,babička kořenářka
na půlnoční byliny si svítí loučí.
Kdo vyhrál prémii? Vy to nevíte?
Vždyť v javorových listech
se to jistě brzy dozvíte…
Já to vím a povím.
~~~~
Vyhrála babička kořenářka
sice sukně lněná a samá záplata
děravý kapsář,starý vlněný šátek.
Ale srdíčko,
to má celé ze zlata.
~~~~~~~
A tady prý žije
V pohádkové notě** :)
19.03.2021 20:04:36 | jenommarie