PRŮHLEDY
průhledy rámují realitu
stínují vnímání
zaznamenávají rozhovory barev
vedou dialogy s průniky pohybu
proměňují stálost a prchavost
do vteřin věčnosti v zanikání i zrodu
když projdeš drásavou připomínkou pekla v Jad vašem
vyjdeš nakonec chodbou s úlevným průhledem do živého nebe
který ti rozpustí zkamenělé slzy
jež se začnou přetlakem drát ze staženého hrdla na svobodu
v tom průhledu se architekt vzepjal ke své hvězdné chvíli
v níž ti nabídl zázrak katarze ke sdílení
bez podobných průhledů vzhůru do naděje
příslib života který by mohl stát za stálou žízeň žít
ani dost dobře možný není
Praha, 22.3.2021
https://www.youtube.com/watch?v=dnkFZsfJIsM
...I těmi průhledy ty Múzky prolétávají,by nás třeba někdy líbly....
A než se ony průhledy stáhnou do téměř neviditelné štěrbiny,tak občas zahlédneme
konec takového tenounkého lanka,ale o to pevnějšího....když "natáhneme" své
vnímání až k němu a chytneme jej vnímavým výběžkem,tak pak to proudí.....děkuji za takové průhledy.....napájet se je tak nádherné....Ji./úsměv/
22.03.2021 20:45:56 | jitoush
To je úžasná reflexe, Jitko - mám radost, že to v Tobě tak bohatě zarezonovalo :-)
22.03.2021 20:47:56 | Amonasr
To je asi poprvé kdy mi u tvého dílka došli slova
22.03.2021 20:07:30 | Clown