Anotace: tenhle text již vyšel na Libresu a v mé sbírce Koník z porcelánu.
Budu tě číst
vlas po vlase
a po póru pór
kůže hedvábné
budu tě číst
nehet po nehtíku
od zdola nahoru
budu tě číst
až ke zlatému křížku
a pak zase dolů
od toho skvostu z kovu
za večerů v tě čítat budu
v bledu měsíce
i v slunci jasu
budu číst tvojí krásu
čítanko rozmilá
po řase řasu...