Ó, tělo mocné, milované,
v červáncích jitra napjaté,
nad brázdou v poli vítr vane
vstříc dělnosti tvé. Tenkráte
jsi hospodářem plodné země,
jež vydá klas a dětský smích.
Dnes smutno, k smrti smutno je mně,
když vzpomenu si darů tvých.
Je v světě slovo, kterým by se
obsáhl obraz našich let?
Šel bych je na železné míse
do mramorových vtesat vět,
do hloubky vtesat na kameni,
by za svědka nám mohlo jít.
Však běda! Slov takových není,
neb těžko lze je pochopit.
Josef Hora
Zápisky z nemoci
všimnul jsem si,
že s Josefem Horou
máš cosi společného
cit
Jsem možná v netradičním úboru,
svlékla jsem se od bolů,
ale dala ruku nahoru
pro toho a toho.
to jsou úžasné sloky
14.06.2021 16:23:34 | ttragelaf
Moc děkuji a moc si vážím všeho napsaného. Slzy štěstí zasílám za krásná slova.Přeji krásný a ještě krásnější den a děkuji za obrovskou podporu. Díky čtenářům a kamarádům tady jsem šťastnější a umím se lepší radovat ze života.
Ještě jednou moc děkuji. Přeji též zdraví.
14.06.2021 16:27:14 | mkinka
Hezké plné citu
14.06.2021 09:46:23 | Alice Ptáčková
Děkuji moc. Jsem ráda, že se básnička líbila. Hřeje mě to u srdíčka. Přeji hezký den.
14.06.2021 12:32:16 | mkinka