Kdo přítele najde
jak poklad našel by.
Provázet může ho
krásné slunné dny.
Nezmizí, když přijde déšť
za něj se postaví v prachu cest.
Podá mu ruku pomocnou
byť duši svou má nemocnou.
Přátel, těch pravých je jen pár.
Jak hrstku šafránu bys natrhal.
A vůně ta pak řekne světu:
"Pomůžem, to proto jsme tu".