Drahá, hladím tvoji tvář
a slova jsou jak kameny
jež nikdy nezachytí zář
tam kde je zář, jsou plameny
ty láskou žhneš a hasíš rosou
slz, které vyprýští
já potkávám tě, žínku bosou
na cestě minulé i přespříští
tvůj hlas, když žalem zlomí se,
ty stojíš vždycky vedle mně,
je jak jablíčko na míse
je jak jablíčko snědené
už není, ale stále voní...
Tak, přesně tak by jsi mi zbyla
i kdyby jsi mě opustila
jsi zvláštní lvíček, tlapky tvoje
maj místo drápů pavučinky
a umí dotknout se mých víček
umíš si s nima namalovat linky
když v noci budíš se, jak dítě
tak moje srdce zamrzá
a spíš než vidím, tak jen sním tě
stojíme spolu, koník rzá
a mám o tebe strašný strach,
že sklouzneš zase ve spánek
a koník mizí, víří prach
v sednici přede verpánek
půlnoc se chystá odtlouci
dvě slova, lásko horoucí
miluji tě...
....Vcucly mě Tvé verše....Ji./úsměv/
16.11.2021 19:58:08 | jitoush
Jitoush, pěkně zdravím, děkuju za návštěvu. Tvé verše jsou pokorné, malebné a vychované, hřejí. Zdravím.
21.11.2021 11:15:46 | Matahaja
Normalne som sa pristihla, ze mi je smutno, ze to skoncilo - pri versoch o jablku
..esteze nasledovalo, ze to by tak bylo, kdyby...uffff...úľava. tak - takto ma vtiahla táto tvoja básnenka :-)
14.11.2021 16:04:42 | gallatea
Gallateo, děkuju za zprávu, Dalího mám taky rád, a obé je pravda, chtěl jsem vědět jak původ přezdívky, tak kdo se za ní skrývá. Jsem moc rád, že tě ta moje básnička potěšila, dobrou noc.
14.11.2021 23:30:31 | Matahaja