U cesty stojí,
každý ho přehlédne.
A když má potřebu
tak za něj zaběhne.
Tisíce chotbiček,
tisíce kvítků.
Milencům poskytne
přihodný stín.
Stojí, myšlenky plynou
tam na pozadí času.
Je a vlastně není
tuctové křoví u cesty.
Vyrůstá z kamení
neco mu chybí.
Listy mu vadnou
láhev se v slunci leskne.
Ano i ne, slunce svítí
U cesty pochodeň.
Znovu se zrodí
z popela sílu, ať povstat zas má.
~☆~
Pěkná báseň, rád čtu tvoje dílka.)
02.12.2021 17:00:03 | Constantine
Miluji zamyšlení nad takovými běžnými mikrosvěty či ostrovy uprostřed denního života.
02.12.2021 11:31:25 | petrzal
No vida, jak z prostého tématu vydařená báseň*
A z popela v popel. Věčná síla, věčný koloběh.
02.12.2021 00:52:42 | šerý