VĚŠENÍ
zavěšuji na báseň slova
jak na věšák
vytahuji je z klobouku
aniž bych tušil
kde se v něm berou
a kdo mi ho podstrčil
slova
která mají háčky
někdy i z různých stran
dají se proto zavěsit různě
jiná visí splihle
dokud je nepřevěsím
nebo i sama spadnou bůhvíkam
to už je raději ani nehledám
až mi ten klobouk někam uletí
poslední věšák osiří
zůstane beze slov
docela němý
to bude ta báseň z absolutna
bez vyznění
ani veselá ani smutná
věšák na všechna neodesněná snění
Praha, 3.12.2021
https://www.youtube.com/watch?v=0TFNGRYMz1U
Budou možná místo slov
jen dlouhý zvuk
a jedno slovo..
to bude ten klobouk:))
Ty jsi koumes :)). Ale líbí se mi a úsměv **
04.12.2021 18:47:31 | jenommarie
Na malou chvilku jsem byla v očekávání,
jestli vytáhneš i králíka, pak jsem ale uviděla vytrousené "Bravo!" Nedá mi to, a tak právě toto slovo zavěsím za ta tvá.
:)
04.12.2021 06:15:15 | Dreamy