moc a peníze
dvě karty
párové
zatloukat budeš
že měl jsi je
kdy v ruce
pro jejich zneužití
lehké je v létě
vzývat slunce
dítěti před početím
pohlaví
neuhodneš
vlastní kříž
neneseš
do ohlávky strkáš
raději tu cizí
ty se vždy pohotově
vyvlíkneš
moc a peníze
dvě karty
párové
sotva kdy zahlédneš
motýla
s oky na křídlech
sám sobě
na špičku nosu
nedohlédneš
karty jsou rozdány
stejně tak
pravda
pravda a lež
Takhle to vypadá,
když se zlobíš?
Po něčem takovém
mu do páru zbyly
snad jen holé ruce
a liché svědomí,
před kterým neuteče,
pokud ono neuteklo
před ním. :)
05.12.2021 08:48:15 | Dreamy
No tedy! Jsem předávkován krásnou poezií* Však se z toho vymaňím. I když, krásné závislosti na Tvé poezii, se u tebe nezbavím*
04.12.2021 23:38:40 | šerý
Pro takového si čert nepřijde
umí se vyvlíknout..
ale kdoví, karty jsou rozdané
a času on nevládne. ;)
04.12.2021 23:17:39 | jenommarie
děkuji, Maruško… to nikdo z nás… za což … poděkujme …úsměv.z
05.12.2021 10:21:38 | zdenka