Ma chérie
Městům první sníh sluší
Jen Paříž je výjimkou
Sníh ji dělá špinavější
Smutnější
Jako královnu osamělých nocí táhnoucí se z večírku
Ve třpytivých šatech s ušmudlaným lemem
A rozmazanýma očima
Prodírající se přes davy turistů na Trocaderu až k 7. Obvodu
V půjčeném saku od amerického turisty z Missouri objevujícího krásy Evropy
Paříži sluší měkké přítmí smogu
Hmatatelný namodralý kouř z cigaret
Ruce dotýkající se rtů
Uprostřed zahrad a parků
I na březích Seiny
Ruce dotýkající se se samozřejmostí cizích rtů i ručně balených cigaret z černého tabáku
Sochy z pískovce vystupující z mlhy jako staří přátelé
Na které stačí jen kývnout
Střechy s otevřenými vikýři
Z kterých zní mix hudby a line se vůně vína za pár eur
Které kupují turisti z horních pater
A ženy unavené šampaňským a životem
Přečteno 230x
Tipy 13
Poslední tipující: Vivien, JR, jitoush, Protos1182, Marten, Iva Husárková, Sonador, šerý
Komentáře (5)
Komentujících (5)