Anotace: vzpomínka...
pod střechou teplo v peřinách
přízemí staví na nohy den
nakloněni k sobě lepším uchem
politicky diskutují
co pro ně znamená nynější lockdown
a nevšimnou si otevřených dveří
---
jako kohout na hřadu
bažant na peřiňáku
---
na plotně plave maso
o dvě lžíce mastnější
zvyk - plná sklenice sádla
za oknem - prázdný chlív
/před válkou stavěný dříve než dům/
---
oprýskanou kůlnu
od léta obrůstají
tři rostliny psího vína
jen jedna vyrazila vzhůru
---
směje se:
zemina!
neříkej hlína
polem nejde golem
víš kolik kompostu zvedlo zahradu o třicet čísel?
---
léto sklizené
podzim puká jak vlašský ořech
jádro šťavnaté
v kuchyňských hodinách skořápka - čas
---
na stole prkýnko
na prkýnku krajíc
na krajíci nůž
ostřím na proužky
proužky na kostky
už
Páni
Rád jsem Tě objevil
To je velmi pozoruhodné nazírání i slovní výrazivo s metaforami
Velmi jsi mě zaujala psaním
Klidnou dobu po polednách
18.12.2021 11:21:47 | kudlankaW
Potěšení je na mé straně. Zrovna v tomto textu jsem dost emocionálně zainteresovaná, o to víc si považuji Tvých krásných slov.
21.12.2021 07:40:26 | cestadolesa
....Kaleidoskop života.....momentky žití....hezké....všechno "břinklo"a předposlední nejvíce.....Ji./úsměv/
14.12.2021 19:30:21 | jitoush