CHVÁLA PŘIROZENOSTI
nemám rád věci na povel
už od mala
neskáču na písknutí
nerad se směju hromadně s davem
nesnáším skandování
cosi se ve mně vždycky vzpříčí
mučí mě povinné bytí v šiku
i kdyby to mělo být řízené veselí
třeba jen datem v kalendáři
směju se ale rád
nejraděj s ostatními
když je smích spontánní
co přijde sám a nejlépe nečekaně
a když mi třeba i slza skane
dojetím ze smutku
nebo i z čisté krásy
v duchu pak v moll či dur zazpívám si
že je fajn smět být dosud na světě
kde silněji sprostého ryku a všeho řinčení
umí znít vnitřně svobodným rozechvěním
neokázale čisté hlasy
Praha, 1.1.2022
https://www.youtube.com/watch?v=HXjn6srhAlY
...Ano...ano....přitakám..."zabublat si"spontánně od srdce.....s vějířky zatočit se a procítit,jak to tryská a bublá jako ten potok se pstruží vodou....Ji./úsměv/
01.01.2022 18:17:17 | jitoush
Výborné resumé
Díky za ně, Josefe
Přeji Ti mnoho sil
I apetit do činorodého pábení
01.01.2022 11:55:18 | kudlankaW
Díky za srozumění i za přání, Marty - kéž se totéž daří stále i Tobě :-)
03.01.2022 17:00:37 | Amonasr