Síla života
V hlubokých tůních mrakodrapů,
řítí se vlny chladných lidí,
nenajdeš místa pro hnízda čápů;
slunce trávu neuvidí.
Ve stínu dusných velkoměst,
kde vlídná láska schází,
tam zrádné křižovatky cest,
čas přivádí do nesnází.
Osamělou květinu v okapu starém,
útlé sluneční paprsky ji hřejí,
slunce rozdává je skromně darem,
stíny mrakodrapů květině přejí.
Přečteno 275x
Tipy 15
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Iva Husárková, jenommarie, zdenka, Marten, Psavec, Robin Marnolli, Sonador, jitoush, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (4)