i ticho vrže v zimní trávě
jako by kroky byly nože
v krajíci kraje můj ty bože
co bys mi nyní povyprávěl?
čeho je nejvíc zapotřebí?
kdo a co s jarem povyroste...
i v těch největších maličkostech?
čí osud drží staré hřeby?
co když mám po krk hluchých řečí
okolo tolik prázdných ulit
horizont bez stop kontinuit
jen stromy v řízném tichu klečí
jako by měly lidské tělo
s potřebou cítit sílu mrazu
být zlatým řezem předobrazu
když lidské strachem zdřevěnělo
A nevydá hlásku ...
A to ticho ...
Tichem není !
A kdy se změní ...
Jen na věci ...
Které mají hlavu i patu.
25.02.2022 01:11:14 | Fialový metal
Přemýšlím, jak bosý v ledu trávy, co jinak slunce píšťalkou, slov netrousí..
24.02.2022 20:08:36 | Vivien