Dědo, proč ?
Dědo, proč ?
Proč se, dědo, venku šeří,
kolik je na zámku dveří
a kam chodí slunce spát,
proč dá se tužka gumovat ?
Co se děje v mraveništi
a proč vítr v zimě sviští,
slyšíš dědo, co se ptám
a nevíš, kde své hračky mám ?
Už nemusíš odpovídat;
a proč nemůžu večer snídat,
kdy už půjdu do školy
a budu dělat úkoly ?
Proč se musí myslet hlavou,
víš vůbec, proč ryby plavou,
proč je zima na horách,
co je to, mít strach ?
Už jsi, dědo přišel na to,
že jen já jsem tvoje zlato ?
A kam půjdeme v neděli;
pojď, budem si hrát v posteli ?
Kdo se, všechno, živí listím ?
...Nevíš, co ?
Tak já ti to, dědo, zjistím.
Přečteno 135x
Tipy 14
Poslední tipující: Fialový metal, jitoush, Krahujec, Marten, zdenka, šerý, Psavec, mkinka, Vivien, paradoxy
Komentáře (7)
Komentujících (6)