Strážnik

Strážnik

 

 

 

                         STRÁŽNIK 

 

 

 Stojí čudná postava 

 prikovaná ako kôl, 

 neznalý sa nazdáva, 

 či to nie je dáky vôl.

 

 Pred obchodom, podnikom 

 podozrivo postáva, 

 tajnej misie vinníkom 

 zahalená postava.

 

 Nenápadne sleduje 

 návštevníkov každý pohyb, 

 hore-dole pendluje, 

 stráži objekt, nieto pochýb.

 

 Na stopkách mať stále oči, 

 pripravený zakročiť, 

 len čo grázla opäť zočí, 

 k zatknutiu hneď prikročiť.

 

 Vykúka on spoza kríka 

 na čudesnú osobu, 

 s kýmže sa to potme stýka, 

 pochybného spôsobu.

 

 Či nekujú trestný čin 

 alebo snáď priestupok, 

 výzor ani diablov syn, 

 negatívny úsudok. 

 

 Vymýšľajú podlé pykle 

 na chudáka strážnika, 

 pre zlosynov činy zvyklé, 

 trápiac biedou hriešnika.

 

 Stráži vo dne, ba aj v noci 

 ozbrojený po uši, 

 zločincovi niet pomoci, 

 objekt ťažko naruší.

 

 Dbá na plošnú bezpečnosť, 

 podrobí sa školeniam, 

 nechystá sa na večnosť, 

 vyhýba sa zraneniam.

 

 Strážca chráni majetok, 

 zodpovednosť preberá, 

 zúčastniac sa prehliadok 

 skúsenosti naberá.

 

 Hoc nie chýrna pozícia, 

 strážnik za ňu je ver rád, 

 nečakaná indícia 

 vylučuje možnosť strát.

 

 Budiac vôkol dôveru, 

 istý pocit bezpečia, 

 súdiac podľa záveru, 

 zločinci mu nestačia.

Autor Peter35, 15.04.2022
Přečteno 155x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel