Propocené popruhy
mechanismu světa
k zapřažení
k trpnému sunutí se
pracovními dny
vznešeností ulice
elegancí všednosti
Dávno odpuštěné viny
zahlazené škraloupy
pomuchlané stránky McBaina
nedoluštěná křížovka
staré tlusté brýle
přečte jimi víkend
malá písmena mé osoby?
Už se nesnažím
zastřelit ticho večera
špunty šampaňského
Před práh mu připravím
misku mléka
jako vystrašenému kotěti
a hodiny na zdi jen
tik - tak - tik- tak - tik - tak ...
25.04.2022 11:20:14 | Vivien
Slyšel jsem, že čas je modla, bůžek, který visí na našich zdech jako Ježíš na křížku. V této optice nedělá tik - tak - tik -tak, ale ty - ty - ty, případně ty - tak - ty - tak.
25.04.2022 11:29:30 | Kaj
Líp by se mi četla rozdělena do strof:),ale mluví a to je hlavní...
miska mléka s medem pro klidné spaní:) začátek procesu procitání :)
25.04.2022 09:21:32 | Malá mořská víla